Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HFF Mark Cavendish op na-Tourcriterium : "Tijdens 35e ronde laten we het volkslied 'God Save the King' weerklinken" - vid 35 overwinningen

HFF team
URL

Met Mark Cavendish kunnen de organisatoren van het na-Tourcriterium van Herentals uitpakken met nog een extra grote naam. Cavendish (39) reed zondag zijn allerlaatste etappe in de Tour de France en zal overmorgen in Herentals afscheid nemen van zijn Belgische fans. Het is het enige criterium dat Cavendish in ons land zal rijden.  

Bekijk het overzicht van de magische 35 overwinningen van King Cavendish hierboven - (beelden Eurosport - met dank).

 

"We zijn bijzonder fier dat Mark Cavendish komt, de 'King of the Tour' met z'n 35 etappezeges", glundert HFF-voorzitter Luc Verheijen.  "Het is de enige wedstrijd die hij in ons land rijdt, hij komt hier afscheid nemen van het Belgische publiek. Met Philippe Mariën en Erwin Vervecken in onze organisatie hebben we 2 mensen die gepokt en gemazeld zijn in het wielrennen, en die een zeer goed telefoonboek hebben. Dankzij hun contacten komt Cavendish naar hier."

De organisatoren verwachten dan ook dat de topnaam Cavendish nog heel extra wielerfans naar Herentals zal lokken. "Iedere kenner weet dat hij een van de meest legendarische spurters aller tijden is", vervolgt Verheijen.

Cavendish pakte dit jaar het record van Eddy Merckx af, door 35 Touretappes te winnen. "In de 35e ronde gaan we donderdag het Britse volkslied 'God Save the King' spelen, in de hoop dat dan een groot applaus voor die man losbarst. Dat zou toch een speciale beleving moeten zijn.  Cavendish is trouwens pas benoemde ‘Knight Commander of the Order of the British Empire’." 

 

We hopen intens dat zoveel mogelijk mensen naar de koers komen met een Britse vlag, een bolhoed of een pancarte. Het is uniek dat zo'n topper hier in de Keizerstad afscheid neemt.

Luc Verheijen, voorzitter HFF Herentals

 

 

Ook Girmay en De Lie op HFF

Eerder bevestigden groene trui Biniam Girmay en Belgisch kampioen wielrennen Arnaud De Lie dat ze aan de start verschijnen in Herentals. Toppers als Wout van Aert en Remco Evenepoel moeten passen omdat ze een paar dagen na de wedstrijd in Herentals op de Olympische Spelen Paris staan. Ook 'Vocsnor' Victor Campenaerts komt niet omdat hij te zwaar vermoeid is na de Tour. 

Donderdag worden zo'n 30.000 à 35.000 toeschouwers verwacht in Herentals. In 2008 deed Cavendish al eens mee, en toen won hij de wedstrijd.

En het KMI voorspelt prima koersweer zonder regen.  HFF-communicatieverantwoordelijke Sofie heeft alleszins deze namiddag de traditionele korf eieren in het voormalig Karmelietessenklooster Hotel De Karmel afgegeven voor goed weer.   Dat ziet er voor donderdag perfect uit, vrijdag en zaterdag regenjasje meebrengen.       Foto's Johan Temmerman / NNieuws.

 

ZATERDAG 27 JULI VANAF 14.30u kan je de  OLYMPISCHE TIJDRIT OP GROOT SCHERM op de Grote Markt volgen - beelden VRTNWS Sporza.

Sofie Becquart van HFF (rechts) overhandigt traditioneel de korf eieren in het voormalig Karmelietessenklooster Hotel De Karmel voor goed weer : dat is gegarandeerd nu donderdag op HFF

Sofie Becquart van HFF (rechts) overhandigt traditioneel de korf eieren in het voormalig Karmelietessenklooster Hotel De Karmel voor goed weer : dat is gegarandeerd nu donderdag op HFF

Het HFF team onder leiding van voorzitter Luc Verheijen

Het HFF team onder leiding van voorzitter Luc Verheijen tijdens de persconferentie vanmiddag

HFF 2022

HFF 2022

HFF 2018

HFF 2018

HFF 2018

HFF 2018

HFF 2018

HFF 2018

URL
Beeld HFF

Beeld HFF

Grote Markt, Herentals, België

HFF team

Deel dit artikel